У Львові будуть повертати половину вартості генераторів, які купуватимуть мешканці багатоповерхівок

Програми часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків прйняв сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради. Як повідомили у пресслужбі мерії, участь у програмі можуть брати ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

З’явився графік відключення світла в Харкові і області

“Маємо вже деякі ОСББ, які самостійно придбали генератори і застосовували їх в роботі, коли були проблеми з електропостачання. Розуміємо, що для багатьох будинків купити генератор є складно, відтак, щоб полегшити фінансове навантаження на їхні бюджети і допомогти придбати альтернативні джерела електроенергії, впроваджуємо цю Програму у Львові. Програма передбачає компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 3-х та більше поверхів. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн. Є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт. Хочу наголосити, що наявність електрогенератора дозволяє забезпечити функціонування внутрішньобудинкових систем, у тому числі системи опалення, за відсутності електрики. Зокрема ним можна заживити ІТП чи насосні підкачувальні станції чи інші прилади важливі для функціонування житлового будинку”, – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець.

Щоб стати учасником програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк і для отримання компенсації подати через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі