У Лимані затримали колаборантку, яка пропонувала сухпайки з РФ в обмін на підтримку окупантів

Ворожу поплічницю викрили в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Донецької області. Як повідомили у пресслужбі СБУ, під час захоплення Лиману жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом і приєдналась до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Там її призначили «головою мікрорайону «Північний», де колаборантка сприяла поширенню кремлівського режиму і здавала окупантам учасників руху опору. Крім цього, жінка допомагала загарбникам організовувати незаконний референдум щодо «приєднання» регіону до РФ. Для забезпечення підтримки «нової влади» і збору потрібної кількості «голосів» вона пропонувала російську «гумдопомогу» у вигляді продуктового набору з пропагандистськими листівками. У разі незгоди підтримати фейковий плебісцит, погрожувала скаргою до окупаційних органів та репресіями.

Мешканець Ізюма погодився працювати на окупантів за гуманітарні пайки

За даними слідства, поплічницею ворога виявилась місцева жителька, яка після захоплення міста запропонувала росіянам свою допомогу у війні проти України. Щоб підтвердити свою прихильність, вона передала окупантам списки українських патріотів, які потенційно могли чинити спротив агресору.

Після звільнення Лиману колаборантка намагалась переховуватись і тим самим уникнути правосуддя. Проте зловмисницю затримали, її підозрюють за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України(колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території). Санкція цієї статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі