У Міносвіти розповіли, які твори російської літератури залишаться у шкільній програмі

У програмі зарубіжної літератури залишаться лише ті письменники, творчість яких або вони самі тісно пов’язані з Україною. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив керівник управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко.

Російські окупанти зруйнували у Харкові 110 шкіл та тисячі житлових будинків

“Якщо говорити концептуально, прийнято рішення, що письменники, які писали російською мовою, але творчість яких була тісно пов’язана з Україною, тобто, або вони народилися в Україні, або довгий час жили в Україні, або відображали у своїх творах українську тематику, їх творчість буде залишатися в навчальних програмах”, – розповів Кононенко.

За його словами, у програмі залишаться твори Миколи Гоголя, Володимира Короленка, “Собаче серце” Михайла Булгакова, “Бабин яр” Анатолія Кузнецова, “12 стільців” Ільфа та Петрова. На заміну російських письменників у програму включать більше європейських, американських та азійських авторів.

У Харкові новий навчальний рік розпочнеться дистанційно

Юрій Кононенко також повідомив, що робоча група міністерства напрацювала оновлення навчальних програм не лише із зарубіжної літератури, а й з української та всесвітньої історії, географії, захисту України. Нова шкільна програма почне діяти з 1 вересня.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі