У МОЗ розповіли, коли Україна може потрапити в “жовту” зону карантину

Після прийняття змін до постанови про адаптивний карантин в Україні буде введена “жовта” зона карантину. Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі каналу Україна 24.

“Прийнято рішення, що жовтий рівень епідемічної небезпеки ми введемо після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров’я зміни будуть схвалені в уряді. Зараз, за ​​цей тиждень, ми пройшли узгодження з усіма центральними органами виконавчої влади та відпрацьовуємо юридичні правки з Мін’юстом. Як тільки буде їх висновок , ми будемо просити прем’єр-міністра скликати позачерговий Кабінет міністрів, де розглянемо питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин. Після цього він набуде чинності через сім днів, як його схвалить уряд. Потім будуть всі підстави національної комісії ТЕБ та НС зібратися та оголосити на території України жовтий рівень епіднебезпеки. А червоний рівень епіднебезпеки буде встановлюватися для конкретних областей”, – розповів Ляшко.

Україна увійшла в “зелену” зону за критеріями ЄС

Також голова МОЗ повідомив, що в Україні зараз є в наявності 12,5 мільйона доз вакцини проти коронавірусу. А всього в країну вже завезли понад 22 мільйони доз вакцин, 10,5 мільйона з них вже використали.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня у зв’язку із зростанням кількості госпіталізацій і важких хворих COVID-19.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі