У п’ятьох сімей з Харківщини в ЄС вилучили дітей через побоювання про їхню безпеку

У п’ятьох сімей з Харківщини, які через повномасштабне вторгнення евакуювалися у країни Євросоюзу, тимчасово вилучили дітей. Таке рішення ухвалили органи опіки країн, у яких перебували діти.

Про це повідомляє “Суспільне Новини”.

За словами начальниці служби у справах дітей Харківської обласної адміністрації Тетяни Пономаренко, в Австрії вилучили дитину 12 років, у Німеччині — двох дітей 10 та 14 років, а у Швеції — двох дітей 7 та 10 років.

“Діти відокремлені від батьків і втратили можливість на це на певний час за рішеннями сторін органів опіки та піклування тих країн, які їх прийняли. Діти не мають можливості проживати зі своїми біологічними батьками”, — сказала Пономаренко.

СБУ розпочала розслідування щодо висловлювань Ірини Фаріон

За її словами, органи опіки країн ЄС ухвалили такі рішення через побоювання про безпеку дітей.

“У деяких випадках це пов’язано з тим, що батьки були під впливом психоактивних речовин, у деяких — з тим, що батьки мали проблеми з психічним здоров’ям. Також у деяких випадках батьки не могли надати документів, які підтверджують їхній статус батьківства”, — пояснила Пономаренко.

Дітей намагаються повернути батькам.

“Робота у цьому напрямку проводиться, служба у справах дітей веде листування напряму з Соціальною сервісною службою, з Міністерством закордонних справ і з представниками тих країн, на території яких проживають ці діти. Сподіваємося, що найближчим часом діти будуть повернуті до батьків, і повернуться на територію України”, — повідомила Пономаренко.

Коментарі