У РФ розширюють масштаби військової підготовки дітей – розвідка

У Білгороді та Білгородській області відкрито 500 кадетських класів та близько 1000 юноармійських класів. Випускників курсів схиляють до підписання договору зі Збройними силами РФ. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Наближення зони бойових дій до кордону Білгородської області змушує місцеву владу переносити низку об’єктів, пов’язаних із війною, у глибину російської території. Зокрема, так званий “пункт прийому біженців”, а по суті – насильно переміщених осіб, передислокований із району поблизу селища Нехотіївка до селища Жовтневе.

Логістика прийому людей залишається без змін: після оформлення “біженці” прямують до приміщення спортивного комплексу “Віраж” (критий картодром). З початку війни через пункт пройшли 6,5 тис. осіб, зокрема 1,4 тис. дітей.

Водночас не припиняється практика незаконного усиновлення дітей із Донбасу російськими сім’ями. 14 липня губернатор Московської області Воробйов анонсував завершення процедури передачі 9 дітей з ДНР під опіку сім’ям з підмосков’я.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі