У США ведеться розслідування у справі потрапляння американських компонентів в іранські дрони — CNN

Адміністрація Джо Байдена створила робочу групу для розслідування, яким чином американські та західні компоненти потрапляють до Ірану для виробництва безпілотників, які Росія використовує для атак по Україні.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, участь у цій групі беруть участь представники Міністерств оборони, юстиції, торгівлі та фінансів та Держдепу. Ці спільні зусилля контролюються Радою національної безпеки Білого дому.

Україна має повну інформацію про постачання іранських дронів до РФ — РНБО (Відео)

Американські чиновники повідомили, що в останні тижні з’явилися дані про те, що Кремль планує відкрити свій завод з виробництва безпілотників в рамках угоди з Іраном.

Нещодавно в Україні були збиті іранські безпілотники, та при перевірці виявилося, що понад 80% з використовуваних в них компонентів були виготовлені американськими компаніями.

Технологічна компанія Texas Instruments та австрійська фірма, що належить канадській компанії Bombardier Recreational Products, виробили процесори та двигун, які були знайдені в безпілотниках. Обидві компанії засудили будь-яке використання своїх технологій у незаконних цілях.

Коментарі