У Запорізькій області школяр “замінував” школи в кооперації з російським хакером (Відео)

У Бердянську Запорізької області правоохоронні органи затримали неповнолітнього, який кілька днів поспіль “мінував” школи міста. Причому робив він це не просто так, повідомляє Національна поліція в Запорізькій області.

З’ясувалося, що 15-річний учень дев’ятого класу однієї з бердянських шкіл вирішив помститися своєму супернику в боротьбі за серце дівчини. Нерозділене кохання штовхнуло його на злочин — школяр зв’язався зі своїм другом, який опинився хакером з Росії. Саме росіянин за наводкою 15-річного бердянця розсилав до навчальних закладів Бердянська електронні листи із загрозою підірвати будівлю та вимогою сплатити йому 100 тисяч гривень, якщо вони не хочуть, щоб школа злетіла на повітря. При цьому листи він підписував ім’ям суперника свого друга з України.

Бійка дівчаток-підлітків у Запоріжжі: суд залишив школярку в СІЗО до лютого

В результаті низки оперативно-розшукових заходів зловмисника затримали. Його російський друг уникнув покарання. Вирішується питання про притягнення неповнолітнього та його батьків до відповідальності.

 

Нагадаємо, раніше в Дніпрі поліція виявила біля одного з міських навчальних закладів відразу два трупи. Імовірно, це бездомні громадяни України. Пікантності факту додає те, що навчальний заклад “замінували” невідомі.

Коментарі