У ЗМІ показали відео вбивства росіянами американського волонтера в Бахмуті

Американські журналісти знайшли та оприлюднили відеозапис з Бахмута, на якому зображений удар російської керованої ракети по групі волонтерів 2 лютого. В результаті російського теракту в той день загинув доброволець-волонтер з США Піт Рід, а ще кілька людей були поранені.

Відео опублікувала американська газета The New York Times.

Раніше вважалося, що група волонтерів 2 лютого потрапила під невибірковий обстріл російських терористів. Однак на відео прекрасно видно, що по групі беззбройних людей, яка надавала допомогу пораненому жителю Бахмута, була запущена керована протитанкова ракета з лазерним наведенням — такі ракети зазвичай запускаються для чіткого удару по позначеній цілі.

У Новій Каховці партизани підірвали автомобіль з росіянами: двоє вбито, двоє вмирають

Видання зазначає, що колона волонтерів мала розпізнавальні знаки: одна з машин була чітко позначена червоним хрестом, а всі медики-волонтери, крім однієї людини, були одягнені в цивільний одяг. Зброї ні в кого не було.

На відео видно, що волонтери стоять біля Білого фургона, який вони використовували для транспортування гуманітарних вантажів до Бахмута. Ракета росіян, яка летіла паралельно землі, потрапила в фургон, знищивши його і вбивши Піта Ріда. Решта волонтерів отримали поранення різного ступеня.

NYT
NYT
Скриншот
Скриншот

Коментарі