Український “ялинкопад”: у Сумській області впала головна ялинка

В Україні падіння головних ялинок у різних містах стало вже якоюсь сумною тенденцією 2021 року, що минає. Слідом за аваріями з ялинками в Маріуполі та Романові впала головна ялина в Сумській області.

Як повідомляє місцевий портал 0642, інцидент стався в місті Лебедин на Сумщині. 19 грудня ввечері ялинка, що стояла на головній площі міста, впала. Міський голова Олександр Бакликов звинувачує у всьому сильний вітер — каже, не витримали розтяжки.

Галич засипало чорним снігом: жителі звинуватили Бурштинську ТЕС

“Сильний вітер. Хоча стояла вона на розтяжках, але вони лопнули, і дерево впало. Не витримала й основа. Її вивернуло з корінням. Нинішня ялинка має висоту 20 метрів, вона десь на 5 метрів вище звичайного” — розповів він.

Постраждалих від падіння немає, крім самої ялинки, прикрас на ній, та міської гордості. Втім, мер вже пообіцяв, що ялину піднімуть, доведуть до ладу та додатково зміцнять (що і було зроблено буквально через кілька годин).

Нагадаємо, українцям обіцяють серйозне похолодання. 18 грудня холодний атмосферний фронт спустився з Уральських гір на території РФ та пішов на Європу. України він досягне 20-21 грудня.

 

Коментарі