“Укрзалізниця” планує впровадити жіночі купе для пасажирок: деталі та заходи безпеки

Укрзалізниця активно розглядає можливість впровадження жіночих купе в поїздах для забезпечення комфорту та безпеки пасажирок. Для цього потрібно внести зміни до нормативних актів, розробити IT-рішення та проконсультуватися з юристами та громадськими організаціями.

Про це повідомили на офіційному сайті Укрзалізниці.

Паралельно з цим, Укрзалізниця активно працює над підвищенням загальної безпеки пасажирів. Близько 15% вагонів, що перебувають в активному використанні, вже оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

“Укрзалізниця” запустить прямий потяг із Харкова до Польщі

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко заявив, що безпека українців є пріоритетом компанії, особливо в умовах воєнного конфлікту. Жіночі купе були успішно впроваджені у деяких країнах Азії та протестовані в Європі. Укрзалізниця вірить, що комплекс заходів, таких як тривожні кнопки, відеоспостереження, посилене патрулювання та невідворотне покарання, відіграють важливу роль у протидії небезпекам. Тестування жіночих купе буде проводитися декілька місяців, після чого будуть прийняті рішення щодо їх масштабування, залежно від попиту та відгуків громадськості та експертів.

На першому етапі послуга з купівлі квитків на жіночі купе буде доступна через мобільний застосунок Укрзалізниці. Нагадаємо, що у 2010 році Укрзалізниця вже намагалася запровадити такі купе, але це не знайшло значного попиту серед пасажирів.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі