В Мелітополі окупанти знищують документи та перевдягаються у цивільне

За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, після оголошення евакуації на окупованій території Запорізької області російські окупанти готуються до “жесту доброї волі”.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Колаборанти після оголошення евакуації на ТОТ Запорізької області згадали «жест доброї волі» окупантів в Херсоні і панікують, шукаючи спосіб уникнути покарання. Вони терміново палять документи, шукають інше житло з іншими сусідами, готують українську символіку. Сподіваються замести злочинні сліди та мріють, що через декілька років наступить строк давності та їх вже не зможуть притягнути до кримінальної відповідальності”, — пише Федоров.

Крім того, місцеві жителі також повідомляють про виїзд паспортного столу, звільнення працівників та знищення документів. Листування з місцевими жителями опублікували в розвідувальній спільноті “OSINT Бджоли”, де очевидці підтверджують, що паспортний стіл у Мелітополі вже “евакуювався”: документи спалені, паспорти розірвані та кинуті прямо на вулиці, а розграбоване приміщення зачинено.

У МВС пояснили, які дії вважатимуть колаборацією та яке покарання чекає на зрадників в Мелітополі

Мелітопольці згадують про випадки, коли російські солдати перевдягаються в цивільне та кидають військову форму.

Федоров у своєму дописі зазначив, що усі ці спроби марні — покарання невідворотне, оскільки у кримінальному кодексі колабораційні злочини не мають строків давності.

“Колаборантів будуть переслідувати пожиттєво та будь-де. Точно так, як свого часу переслідували нацистських злочинців”, — сказано у дописі міського голови Мелітополя.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі