В Україні стартувало відсторонення невакцинованих від роботи

В Україні з 8 листопада, згідно з наказом МОЗ, почали усувати від роботи невакцинованих від коронавірусу співробітників. Поки що цей захід поширюється тільки на чиновників державних органів і педагогів разом з іншими працівниками сфери освіти, розповів глава МОЗ Віктор Ляшко.

Гімназія у Львові працювала з нещепленим персоналом: оштрафували директора

“Йдеться про працівників: центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, освітніх установ. Працівники зазначених організацій, які станом на 8 листопада не матимуть хоча б одного щеплення проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати до моменту отримання щеплення”, – повідомив він.

Ляшко також зазначив, що єдиним приводом не усувати людину від роботи може стати тільки довідка щодо протипоказання до вакцинації, яка підтверджена медичним висновком.

У транспорт – з сертифікатом про вакцинацію: у Харкові готуються ввести нові обмеження

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив порядок відсторонення співробітників підприємств, установ і організацій, що підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Норма діятиме з 8 листопада. Відповідну постанову №1096 від 20 жовтня 2021 року оприлюднено на порталі Кабміну.

Коментарі