В Україні з’явилися нові ковід-сертифікати

У додатку “Дія” тепер доступні також документи про одужання після перенесеного коронавірусу. Про це 15 листопада повідомило видання РБК-Україна.

Для зручності користувачів в додатку є внутрішній та міжнародний документ, згенерувати їх можна через 15 днів після того, як особистий лікар внесе дані в електронну систему охорони здоров’я.

Порушував карантин: на Сумщині чоловіка оштрафували на 17 тисяч за вихід на вулицю без паспорта

Сертифікат діятиме протягом 90 днів з моменту отримання інформації. Згенерувати такий сертифікат можна буде не частіше, ніж два рази на рік.

sertifikat.jpg

Раніше в МОЗ говорили, що сертифікат про одужання буде формуватися тільки для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 з моменту запуску функціоналу нового сертифіката і надалі. Документ не генерується, якщо ваш діагноз COVID-19 був встановлений до появи нового типу сертифіката, тобто у 2020 році або раніше у 2021 році.

“Для багатьох ця осінь стане останньою”: Комаровський емоційно закликав українців вакцинуватися

Нагадаємо, у вихідні серед харків’ян, які зробили щеплення в новому пункті масової вакцинації, розіграли п’ять бонусів по 5000 гривень. Таким чином ініціатори акції вирішили мотивувати людей прищепитися від інфекції.

Коментарі