В Україну з російського полону у рамках обміну повернулись ще 14 бійців (Фото)

Десять нацгвардійців та чотири прикордонники, які були утримувані у російському полоні, скоро зможуть зустрітися з родиною. Ці хлопці практично півтора року були у полоні.

Усі вони боронили Маріуполь.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Серед звільнених військовослужбовців є один офіцер, а решта — солдати та сержанти. Наймолодшому з них було всього 21 рік, коли він потрапив у полон російських окупантів під час оборони міста.

Серед повернених — цивільний співробітник «Азовсталі», тероборонівець з Херсону. Також військові з Донецького, включно з Бахмутом, Запорізького та Харківського напрямків. Є поранені.

Дев’ятеро захисників України, що повернулися сьогодні за програмою обміну – харків’яни (Фото, Відео)

Крім того, сьогодні повернули додому незаконно вивезених до росії українських дітей — 6-річного Рената та 10-річну Варвару. Їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року. Вони з чоловіком давно чекали на повернення своїх дітей, яких росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення.

“Дякую Президенту України, Офісу Президента, злагодженій команді Координаційного штабу з поводження з військовополоненими, та усім, хто допомагає повертати додому наших хлопців та дівчат. Повернемо кожного!”, — пише у своєму телеграм-каналі Ігор Клименко.

Коментарі