В ЗСУ пояснили, як українським захисникам допомагатиме супутник

Супутник ICEYE, який придбав фонд Сергій Притули на зібрані українцями гроші, може сканувати об’єкти на Землі за будь-якої погоди та вміє “бачити” через перешкоди. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Замість Bayraktar: фонд Притули купив для України супутник

Там зауважили, що ICEYE – не просто компанія-власниця групи супутників, які роблять знімки високої якості. Супутники ICEYE проводять знімання за допомогою синтезованої радіолокаційної апертури (SAR), яка дозволяє в будь-який час доби і за будь-якої погоди сканувати об’єкти.

“Системи SAR завдяки автоматичному розпізнаванню об’єктів із застосуванням розподіленого радіолокаційного зображення та цифрової обробки сигналів здатні бачити… через перешкоди. Тобто, грубо кажучи, не те, щоб щільна хмарність, а навіть стіни будівель для цієї системи – не перешкода”, – пояснили у СтратКомі.

Окрім того, у Центрі наочно показали, які знімки отримуватимуть українські військові. Для прикладу навели зразки знімків, які роблять різні супутники з різною якістю. На останньому (нижньому) знімку – саме те, що отримуватимуть наші захисники.

софи

10-річна харків’янка продає власноруч зроблені сувеніри для допомоги ЗСУ

Нагадаємо, сьогодня шоумен та волонтер Сергій Притула розповів, на що витратили 600 мільйнонів гривень, які українці зібрали на купівлю Bayraktar. За ці гроші придбали супутник, який надасть доступ до бази супутникових знімків компанії ICEYE мінімум на рік. Це дозволить ЗСУ оперативно планувати операції та грани окупантів з української землі.

Коментарі