Верховна Рада зняла Разумкова з посади спікера

Народні депутати України на позачерговому засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з поста спікера Верховної Ради. За це рішення проголосувало 284 парламентарія. Про це повідомляє видання Delo.ua.

За словами нардепа з фракції “Слуга народу” Олександра Ковальчука, Разумков гальмував прийняття законопроєкту про ринок землі, а також відмовився підтримати рішення РНБО щодо закриття каналів з пулу нардепа від “Опозиційною платформи – За життя” Віктора Медведчука. Експерти також відзначають, що питання деолігархізації стало останньою краплею.

Виніс вирок Зайцевій і Дронову: в харкові відправили у відставку двох суддів

“Найголовніша причина конфлікту – питання втрати політичної довіри фракції до Разумкова. Він почав окрему політичну гру і, на їхню думку, саботувати ухвалення важливі та принципові рішення. Плюс ще одне питання. Скажімо, потенційна можливість його зв’язків з деякими фінансово-промисловими групами. швидше за все, президентом було жорстко поставлено питання в частині того, що потрібно припинити будь-які комунікації для всіх гравців команди. Але, як бачимо, є певні фактори, які говорять нам: Разумков може мати певну комунікацію і підтримку з боку фінансово-промислових груп”, – каже директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

У свою чергу політолог Володимир Фесенко переконаний, що рано чи пізно відставка спікера повинна була відбутися, оскільки ще з минулого року було очевидно, що Разумков дрейфує в сторону від президентської команди.

Голову Нацполіції в харківській області можуть відправити у відставку – ЗМІ

“По суті, він все частіше і сильніше виявляв власне політичне позиціонування і з цілої низки питань вступав у суперечність з президентською командою. А з принципового для президента законопроєкту про олігархів ці протиріччя просто різко загострилися і вийшли в публічну сферу. Це закономірний, логічний розвиток ситуації . Відставка рано чи пізно повинна була статися – протиріччя ставали непримиренними”, – пояснює він.

Тепер Дмитро Разумков є рядовим позафракційним нардепом. У нього є право приєднатися до роботи будь-якого з парламентських Комітетів. Також поки не ясно, хто замінить Разумкова на посаді.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала звільнення Арсена Авакова. “За” звільнення міністра на пленарному засіданні парламенту 15 липня проголосував 291 депутат.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі