Витрати рф на підтримку “ДНР” та “ЛНР” будуть тільки зростати — британська розвідка

З 2014 року кремль поніс великі витрати на підтримку окупованих Донецької та Луганської областей, і ці витрати продовжують зростати.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

29 грудня 2022 року армії ЛНР і ДНР були офіційно внесені до складу Збройних сил росії під бойовими прапорами, врученими їм президентом путіним під час відвідування Ростова-на-Дону. З моменту проведення фіктивних референдумів про приєднання у вересні 2022 року Росія стверджує, що Донецька народна республіка та Луганська Народна Республіка є невідійманими частинами російської федерації. Проте з 2014 року росія вела контроль над обома територіями, створивши 1-й армійський корпус в ДНР і 2-й армійський корпус в ЛНР, а також підтримавши їх російськими військовими.

Новий пакет допомоги від Німеччини та США: 50 американських БМП Bradley, танки Marder і ЗРК Patriot

За даними британської розвідки, статус “ДНР” і “ЛНР”, можливо, залишається предметом розбіжностей в російській системі, оскільки ці території вимагали колосальних витрат російських фінансів ще до повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

“Тепер, коли Кремль відкрито заявив про їхню підтримку, вони, ймовірно, принесуть великі політичні, дипломатичні та фінансові витрати для росії, які триватимуть набагато довше поточної фази конфлікту”, — зазначають у Міноборони Британії.

Коментарі