“Вовина тисяча”: Кабмін розбирається, на що все-таки дозволять витрачати тисячу від Зеленського

Кабінет Міністрів України почав обмірковувати можливості використання тисячі гривень за вакцинацію певними категоріями громадян, які не зможуть використовувати її на визначені урядом цілі – зокрема, сюди входять пенсіонери та сільські жителі. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“На момент запуску програми ці деталі також будуть озвучені та представлені суспільству. Ми врахуємо конкретні пропозиції народних депутатів та громадян України”, – сказав він.

Приватбанк попередив про схему шахрайства з тисячею за вакцинацію – як не попастися на гачок

Механізм досить простий: всі вакциновані українці, які мають сертифікати в “Дія”, отримають на віртуальні карти по тисячі гривень з 19 грудня 2021 року. Програма діятиме 12 місяців і насамперед вона спрямована на підтримку напрямків бізнесу, які найсильніше постраждали від коронавірусу.

“Програма, перш за все, підтримає цей бізнес. А люди отримають можливість скористатися 1000 грн через “Дію”, щоб отримати додаткові послуги. Важливо, що ці кошти не будуть обкладатися податком і не будуть враховуватися при розрахунку субсидії”, – підкреслив прем’єр.

Водночас він додав, що будуть враховані всі побажання для категорій населення, які не зможуть витратити гроші на зазначені напрямки.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі громадяни країни, які вакцинувалися двома дозами вакцини, отримають державну виплату в 1000 грн. Мережа відреагувала на це масою мемів і фотожаб.

Коментарі