Воював проти України з 2014-го і обстрілював будинки в Маріуполі: танкіста “днр” ув’язнили на 12 років

Рашиста вдалося схопити у кінці квітня неподалік села Рівнопіль в Донецькій області. Тоді ЗСУ підбили його танк, а пораненого бойовика взяли у полон. У ході слідчих дій вдалося встановити, що цей танкіст на прізвисько “Філ” має “довгу кар’єру” у терористичних угрупованнях “днр”.

Як повідомили у пресслужбі СБУ і Офісі генпрокурора, ще у червні 2014 року, коли Донецьк окупували незаконні збройні формування РФ, мешканець міста добровільно підписав контракт на проходження військової служби у террористичних організаціях “днр”. Він служив кулеметником у “мотострілковому батальйоні 9 полку морської піхоти “днр”, був на посаді стрільця у батальйонах “Сомалі”, “Чечен”, “П’ятнашка”, перебував у фейковій фінансово-економічній поліції і “2 взводі 2 роти танкового батальйону 9 полку морської піхоти “народної міліції “днр”.

Поселив у своєму будинку росіян і ремонтував їх техніку: мешканця Харківської області відправили під суд

На початку повномасштабного вторгнення рф бойовик офіційно приєднався до 8 армії окупантів як оператор-навідник танку Т72. Встановлено, що він здійснив щонайменше 20 пострілів по житлових багатоповерхівках Маріуполя.

За державну зраду і участь в незаконних збройних формуваннях суд відправив фігуранта за ґрати на 12 років.

Теги:

Коментарі