Викрито колаборанта з Чугуївщини, який став директором школи при окупаційній владі (Фото)

Правоохоронці Харківської області повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) 31-річному чоловіку з Чугуївського району, який під час окупації села співпрацював з російськими загарбниками.

У селі окупанти створили навчальний заклад з назвою “Юрченковская общеобразовательная школа І-ІІІ степеней”, що базується на українському КЗ “Юрченківський ліцей Вовчанської міської ради”.

Для керівництва школою при окупаційній владі колаборант згодився взяти на себе посаду “директора”. Він зібрав списки вчителів, які згодні були працювати під керівництвом окупантів та виїжджати на курси підвищення кваліфікації до міста Бєлгород.

Крім того, щоб впровадити російські стандарти освіти в навчальний заклад, “директор” отримав методичні рекомендації в електронному вигляді від представника “відділу освіти” так званої “ВГА Волчанского района Харьковской области”.

В Україні знешкодили підпільні осередки «компартії більшовиків»: один із них діяв на Харківщині (Фото)

Окупанти в передмісті Харкова намагалися запровадити російську систему освіти шляхом використання завезених російських підручників, у кількості понад 500 екземплярів, та проведення батьківських зборів з плакатами та банерами, що містять російську символіку. Планувалось також показати відеозвернення міністра освіти рф для учнів та батьків.

Досудове розслідування проводять слідчі відділу ГУНП за оперативним супроводом співробітників прикордонного оперативно-розшукового відділу.

Коментарі