Яких працівників без вакцинації будуть усувати з 9 грудня

В Україні з 9 грудня 2021 року розширюється список професій, для яких вакцинація від коронавірусу стає обов’язковою умовою. Без хоча б однієї дози щеплення співробітники можуть бути відсторонені від роботи.

Тепер вакцинація стала обов’язковою також для наступних професій:

– співробітників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
– співробітників установ, що надають соціальні послуги, установ соціального захисту дітей, реабілітаційних установ;
– співробітників підприємств, установ та організацій, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

У ХОДА назвали розширений список професій, для яких обов’язкова вакцинація

Відзначається, що з 9 грудня всі співробітники зазначених вище підприємств, які не мають хоча б однієї дози вакцини, не зможуть працювати та будуть відсторонені без збереження заробітної плати. Водночас звільнити їх не можна.

Нагадаємо, в середині листопада в Харкові та Харківській області відсторонили від роботи 1229 невакцинованих педагогів. З них 103 особи представляли Заклади загальної середньої освіти, дошкільної освіти – 37, заклади професійно-технічної освіти – 33 особи, працівники професійної вищої освіти – 64, заклади вищої освіти – 992.

Коментарі