Залужний: ЗСУ не подавали запит на мобілізацію 500 тисяч осіб

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що військове командування не подавало запиту на мобілізацію 500 тисяч осіб.

Про це Залужний повідомив в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

“Військове командування жодного запиту не робило на якісь там цифри. Військове командування продовжує виконувати функцію захисту держави і відповідно, формує свої запити (на боєприпаси, на зброю і на людський ресурс). Це робиться на постійній основі”, — сказав Залужний.

За його словами, цифра 500 тисяч є прогнозом потреб у людському ресурсі для ЗСУ на наступний рік. Вона враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат, яких ЗСУ можуть зазнати.

Росія не відмовляється від наміру захопити Харків, – Синєгубов

Залужний також зазначив, що Генштаб не наділений правом законодавчої ініціативи, тому жодних документів уряду не подавав.

“Цифра потреб мобілізації формується, враховуючи зокрема завдання, які будуть виконуватися в наступному році. Це не значить, що така цифра має бути поставлена “на завтра”, — наголосив Залужний.

Нагадаємо, лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що військове керівництво внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових.

25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

Коментарі