Замість курортного сезону у Криму окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ, – ГУР

В окупованому Криму наразі не має мови про курортний сезон, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Про це він розповів у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

Згідно з його словами, окупанти активно готуються до можливого українського контрнаступу, тому вся територія курортної місцевості перекопана та замінована. Окрім того, на півострові ведеться активна діяльність спецслужб РФ, а населення живе в репресивному режимі. За словами Юсова, можливо, на пляжах Криму зараз можуть відпочивати лише переодягнені фсбшники, які вдаватимуть із себе туристів.

“У концтаборах курортний сезон не проводять. Сьогодні і вся Російська федерація, і тимчасово окуповані території, коли ми говоримо про Крим – це великий режимний об’єкт, військова база з елементами концтабору. Тому якщо ми говоримо про ті ж траншеї та інженерні роботи – всі пляжі перекопані, багато чого заміновано”, — сказав Юсов.

Представник ГУР МО України попереджає про можливі провокації Росії на 9 травня

Представник ГУР також розповів про серію “бавовни” у Криму та причини частих вибухів, які стали доволі поширеним явищем. За його словами, саме неналежне дотримання правил протипожежної безпеки на військових об’єктах часто стає причиною вибухів.

“Тимчасово окупований Крим залишається українською територією. Будь-які дії українських Сил безпеки та оборони, правоохоронних органів, спецслужб на українській території є абсолютно законними. І цілі (у вигляді – ред.) окупантів, військові об’єкти й об’єкти, які обслуговують військову інфраструктуру, також є законними”, — заявляє Андрій Юсов.

Коментарі