Замміністра «мвд лнр» і «ректор» поліцейської академії: ще п’ятьом правоохоронцям з Донецької області оголосили підозри за зраду

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну ці п’ятеро поліцейських зрадили присязі й перейшли на бік ворога. В обмін на зраду окупанти запропонували колаборантам посади у так званому “міністерстві внутрішніх справ терористичної організації “донецька народна республіка”. Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Підтримував агресію РФ проти України: депутату Черкаської міськради вручили підозру (Фото)

Один зі зрадників став “заступником міністра”, а інший – “ректором академії ім. Дзержинського” (до окупації – Донецький інститут внутрішніх справ). Інші правоохоронці добровільно обійняли більш скромні посади у терористичному відомстві.

За даними ДБР, усі підозрювані брали участь у брифінгах для місцевих ЗМІ, де публічно висловлювали свою підтримку державі-агресору та діям її збройних формувань, принижували гідність Збройних сил України та української влади.

Зрадив присязі і воює проти України: силовики оголосили підозру морському офіцеру

Правоохоронці підозрюються у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодекску України). Їм загрожує позбавлення волі до 15 років.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі