Заступник голови Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ продавав довідки про непридатність до служби — ДБР

Правоохоронці задокументовали низку епізодів отримання хабарів посадовцем за видачу довідок про непридатність до військової служби для виїзду за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

У одному із випадків до посадовця звернувся знайомий, який очолює благодійний фонд. Його співробітнику потрібно було виїхати за кордон для пошуку та завезення до України гуманітарної допомоги. Керівник фонду не знав порядку виїзду з України для волонтерів і тому спитав у заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії Медичних сил ЗСУ, як оформити цей виїзд.

Яйця для армії по 17 гривень: ДБР затримала групу осіб, відповідальних за розкрадання грошей Міноборони (Фото, Відео)

Посадовець повідомив, що такий виїзд потрібно оформлювати за допомогою видачі довідки про непридатність до військової служби, що є неправдою. Він пообіцяв організувати оформлення такої довідки за «винагороду» у 5 тисяч доларів. Посадовець отримав половину цієї суми та почав оформлювати документи, проте був викритий правоохоронцями.

Під час обшуків за місцем роботи та вдома у фігуранта правоохоронці виявили великі суми готівки у різних валютах на суму понад 5 мільйонів гривень, походження яких наразі встановлюється.  Посадовцю повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, які можуть бути до неї причетні.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі