Затримали сімох зрадників, які коригували ракетні удари по Дніпру (Фото)

У результаті багатоетапної спецоперації у Дніпрі затримали 7 російських агентів. Про це повідомив очільник Служби безпеки України Василь Малюк.

За наявними даними, місцеві мешканці передавали росіянам координати об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств. Ці відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. А після обстрілів агенти відвідували місця «прильотів», щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати.

Наразі перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару РФ по житловому будинку у Дніпрі 14 січня.

Російська ракета у Дніпрі вбила студентку Харківського політеху та її мати

Крім того, ворожі агенти збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону, намагаючись виявити позиції української системи ППО. Всю зібрану інформацію вони передавали представникам ГРУ через свого куратора. За даними Дніпропетровської обласної прокуратури, він є ватажком проросійської радикальної громадської організації «Русское освободительное движение SERB», головною ідеологією якої є спротив євроінтеграційному руху України та підтримка ідеї відчуження її територій до складу РФ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі