Знущалися над колишнім військовим ЗСУ та намагались зґвалтувати 16-річну сестру: у Чернігівській області винесли вирок двом окупантам

Новозаводський райсуд міста Чернігова виніс обвинувальний вирок відносно двох військовослужбовців збройних сил рф, які били та знущались з мешканців Чернігівської області. Військовослужбовців 80-го танкового полку 90-ї гвардійської танкової дивізії центрального військового округу сухопутних військ рф засудили до 12 та 10 років позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбах Чернігівської облпрокуратури та ДБР.

Суд ухвалив вирок російському танкісту, який стріляв по житловому будинку

​Розслідування встановило, що на початку березня 2022 року двоє військових рф оселилися в будинку, де проживала сім’я – неповнолітня дівчина, її брат та бабуся. Загарбники впродовж декількох тижнів били та знущались з родини.

Дізнавшись, що хлопець служив в лавах Збройних сил України, росіяни приковували його у морозну погоду без верхнього одягу кайданками до стовпа на подвір’ї на тривалий час. Рашисти на очах у брата знущались з його молодшої сестри та бабусі. Окупанти намагались зґвалтувати 16-річну дівчину, били її прикладом по голові, душили, залякували і погрожували груповим зґвалтуванням іншими військовослужбовцями рф. Зловмисники залишили подвір’я парубка тільки тоді, коли ЗСУ почали деокуповувати Чернігівську область.

Військові рф обвинувачувались у порушенні законів та звичаїв війни, жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом. У зв’язку із переховуванням обвинувачених від слідства та суду, проводився спеціальний судовий розгляд за їх відсутності. Наразі військових рф оголосили у розшук. Покарання загарбники відбуватимуть з моменту затримання.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі