У Харкові розповіли, де вакцинуватимуть дітей від COVID-19

У Харкові дітей і підлітків планують щепити у дитячих поліклініках, де зараз працює аналогічна послуга для дорослих. Про це журналістам розповіла заступник мера з питань охорони здоров’я та соціального захисту Світлана Горбунова-Рубан.

У Харківській області за добу від COVID-19 померли 34 особи

Нині у медзакладах прищеплюють лише дорослих. За даними системи Helsi.me, пункти вакцинації діють у дитячих поліклініках №4 (на вулицях 23 Серпня та Данилевського), №12 (Московський проспект, 153) та №15 (вулиця Маршала Рибалка). Ще в кількох лікарнях кабінети вакцинації числяться робочими, але запис поки що недоступний.

Тепер же МОЗ дозволило щепити дітей та підлітків віком від 12 до 17 років. У міськраді заявили, що готові до запуску цієї послуги.

“Щойно ми почнемо працювати з дітьми, пункти вакцинації переключаться на дітей, де все вже організовано”, – заявила Світлана Горбунова-Рубан.

Невакцинованих чиновників та вчителів усунуть від роботи

Нагадаємо, раніше у поїздах Південної залізниці змінили правила посадки пасажирів. Обмеження діють на території Харкова та області, а також у сусідніх регіонах. Раніше Кабінет Міністрів України вніс зміни до ухвали про карантин. Нова редакція документа передбачає, що у пасажирів мають бути при собі не лише квитки та посвідчення особи. Тепер до списку додали документи про відсутність COVID-19. Це можуть бути негативні результати ПЛР або експрес-тесту (зроблений не більше ніж за 72 години до посадки), а також папери про проходження вакцинації або отримання першої дози вакцини.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі