На Харківщині відбулися спільні навчання підрозділів МВС, Нацгвардії та рятувальників

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян та Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який сьогодні перебуває з робочою поїздкою у регіоні, відвідали спільні тактико-спеціальні навчання територіальних підрозділів МВС.

Службовці Нацгвардії, ДСНС та поліції відпрацювали координацію дій на блокпості під час переслідування та знешкодження диверсійно-розвідувальної групи. Також були проведені заходи з гасіння пожежі, ліквідації наслідків хімічної аварії, перевірки місцевості на вибухонебезпечні предмети та евакуації постраждалих. Військовослужбовці НГУ відпрацювали дії у вогневій засідці з протидії диверсійно-розвідувальним формуванням противника.

Навчання проходили на території навчального центру Нацгвардії у Писарівці Чугуївського району. Також відбулася демонстрація спеціальної техніки, озброєння та засобів тилової підтримки підрозділів у польових умовах.

Арсен Аваков повідомив, що вдосконалюється система оперативного надання медичної допомоги, у якій будуть задіяні авіаційні бригади. “Готується відповідний вертолітний майданчик, якщо буде потрібно транспортування важко хворого. Питання буде вирішене восени. Ми вже опрацювали його з обласною владою, з головою обласної ради Артуром Товмасяном, місцевою владою “, – сказав Арсен Аваков.

У свою чергу, Артур Товмасян запевнив міністра, що обласна рада готова підтримати всі заходи, що гарантують стабільність та безпеку у регіоні. Він також подякував командуванню підрозділів, що взяли участь у навчаннях, та високо оцінив рівень взаємодії між різними службами.  

 

 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі