Лави депутатів порідшають: “Слуга народу” планує застосувати імперативний мандат у регіонах

У президентській партії анонсували кадрові чистки. Депутатів місцевих рад, які не справляються із завданнями, відкличуть за процедурою імперативного мандата.

Про це в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” повідомила глава партії “Слуга народу” Олена Шуляк, анонсувавши велику чистку на наступний рік.

“Зараз всі обласні організації готують відповідні списки. Добре, що такий механізм на законодавчому рівні можна застосовувати для відкликання місцевих депутатів, але водночас шкода, що він не поширюється на народних обранців”, – зазначила Шуляк.

“Комісарка в сукні”: підписники розкритикували образ Надії Савченко (Фото)

На початку лютого обласні осередки “Слуги народу” приймуть рішення про виключення, які потім затвердить керівництво політсили.

“Це серйозна санкція, тому в кожному конкретному випадку будемо ретельно вивчати, перш ніж прийняти остаточне рішення”, – говорить Шуляк.

За її словами, зараз у місцевих радах “Слугу народу” представляють 6407 місцевих депутатів, хоча лише шоста частина з них є членами партії. При цьому близько 10% депутатів можуть втратити мандат.

“Наступного року ставимо собі за мету збільшення кількості партійців. Ми не хочемо набирати людей до своїх лав для галочки або щоб змагатися за кількістю з іншими партіями. Нам важливо, щоб ці люди були дієвими, активними та точно знали, над яким напрямком будуть працювати. Оскільки партійна команда – це 10 тисяч осіб, хочеться, щоб і її членів було не менше”, – сказала глава партії.

Суд дозволив затримати Петра Порошенка – ЗМІ

Раніше вибухнув черговий скандал, пов’язаний з владою. Народний депутат від партії “Слуга народу” Микола Галушко був викритий в хамському відношенні до патрульних поліцейських, які зупинили його водія за порушення ПДР. Що цікаво, інцидент стався ще в грудні 2020 року, проте відео опублікували тільки недавно.

На відео чоловік, схожий на нардепа Галушко, намагається “виручити” свого водія, якого поліція зупинила за перетин подвійної суцільної смуги. Правоохоронці вислухали на свою адресу від нардепа чимало “прекрасностей” – в тому числі й те, що вони “де*іли” і не сміли зупиняти та оглядати автомобіль народного депутата.

Коментарі