До 2050 року в Україні залишиться 30-35 мільйонів жителів – прогноз ООН

В Організації Об’єднаних Націй (ООН) віщують Україні не найприємніше майбутнє. Так, чисельність населення країни вже через тридцять років скоротиться досить сильно – недорахуємося мільйонів, повідомляється в прогнозі ООН.

Експерти ООН прогнозують, що до 2050 року в Україні залишиться 30-35 мільйонів жителів. Основних причин дві – це висока міграція за кордон і висока смертність, особливо серед літніх українців. Коефіцієнт народжуваності низький; громадяни України не зацікавлені в тому, щоб заводити дітей, тому що не в змозі їх утримувати. Вони не можуть працювати та одночасно піклуватися про дітей, а державна допомога в таких випадках, за умови, що вона взагалі є, дозволяє хіба що не померти з голоду.

“Для багатьох ця осінь стане останньою”: Комаровський емоційно закликав українців вакцинуватися

Третина українців помирає у віці до 65 років. Найбільше смертність серед чоловіків – через те, що вони більше ризикують собою і частіше вмирають від важких хвороб.

В ООН назвали також умови, при яких, звичайно, не вийде повністю відновити населення, але можна буде хоча б як слід пригальмувати його скажене скорочення. Так, в Організації рекомендують переглянути умови роботи на ринку праці та вік виходу на пенсію. Це дозволить більш ефективно розпоряджатися “людським капіталом” в Україні.

Нагадаємо, останнім часом за кордоном гине все більше українців. І далеко не всі з цих трагічних інцидентів – нещасні випадки. На українців часто нападають, б’ють їх, вбивають – особливо часто це відбувається в Польщі. Зібрали невелику добірку найбільш кричущих випадків.

Коментарі