Згорілу школу в Чугуєві почнуть відновлювати наступного року

У будівлі чугуївського ліцею №2, постраждалого від пожежі, почали демонтувати згорілі конструкції. Паралельно спеціалізована організація проводить технічне обстеження будівлі, щоб видати висновок про те, які конкретно роботи необхідно провести. Про це кореспонденту Newsroom повідомила заступник начальника управління освіти Чугуївської міськради Вікторія Воробйова.

У Чугуєві показали наслідки пожежі у школі та розповіли, де навчатимуться діти (Фото)

“Поки не закінчаться Демонтажні роботи, в будівлі знаходиться небезпечно, оскільки є частини в підвішеному стані. Тому фахівці поки не можуть повноцінно обстежити будівлю. До ремонту ми зможемо приступити вже після проведення технічного обстеження та проєктних робіт”, – сказала Вікторія Воробйова.

На демонтаж та техобстеження направили гроші, що надійшли з обласного бюджету – 1,2 мільйона гривень. Планується, що наступного року на ремонт школи виділять кошти з міського бюджету.

Будівлі з дерев’яними перекриттями майже 100 років. Після пожежі учні 5-11 класів займаються в іншому навчальному закладі, приміщення початкової школи не постраждали.

Під Харковом обвалилася стіна пам’ятки архітектури: територію захистять для безпеки пішоходів

Нагадаємо, пожежа в чугуївській школі сталася вночі 19 вересня. Полум’я охопило дерев’яні конструкції даху та перекриття над приміщенням спортзалу, а також частково – двоповерхової будівлі самої школи. Загальна площа пожежі склала близько 500 квадратних метрів. Причиною загоряння стало коротке замикання електропроводки. Відомо, що навчальний рік у школі розпочався без пожежної сигналізації – її якраз почали встановлювати.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі