Українські захисники розповіли, які літаки стояли на аеродромі в Криму

У командуванні Повітряних сил ЗСУ припускають, що внаслідок вибухів поблизу селища Новофедорівка в окупованому Криму було знищено склад авіаційного озброєння та дев’ять літаків. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає НВ.

“Нагадуємо про заборону куріння у недозволених місцях”: Міноборони прокоментувало вибухи в Криму

За його словами, на військовому аеродромі окупанти зберігали літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76.

«За вибухом, які ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад їхніх боєприпасів — склад авіаційного озброєння, тому що була серйозна детонація, значить склад таки було уражено. Уражено літаки Су-34, Су — 24, можливо, вертольоти», — сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Військові кажуть: з цього аеродрому щодоби злітали літаки окупантів. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють в Чорному морі постійно.

“Виведення з ладу аеродрому — це добре, а якщо там було знищено ще з десяток літаків — це взагалі маленька перемога”, — додав Ігнат.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, у Криму є ще близько п’яти подібних аеродромів.

Окупаційна влада оголосила евакуацію після вибухів у Криму – нардеп

Нагадаємо, 9 серпня на військовій авіабазі Саки біля селища Новофедорівка в окупованому Криму пролунало кілька потужних вибухів. У Міноборони РФ заявили, що сталася “детонація кількох авіаційних боєприпасів”. При цьому місцеві мешканці публікували відео багатоповерхівок, в яких вибуховою хвилею повибивало вікна.

Коментарі