Зламали для рашистів 30 мільйонів акаунтів: СБУ у Львові затримала групу хакерів (Фото)

Про це 23 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ нейтралізували хакерську групу зі Львова, яка діяла на користь РФ.

За даними слідства, подільники зламували активні акаунти інтернет-користувачі з України та Євросоюзу та отримували доступ до їхніх персональних даних. Конфіденційну інформацію вони продавали через анонімну платформу Даркнет, а гроші отримували на заборонені в нашій країні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney.

Хакери продали близько 30 мільйонів облікових записів і отримали за це майже 14 мільйонів гривень. Їхніми “оптовими клієнтами” були прокремлівські пропагандисти. Замовники використовували отримані дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових новин з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація у країнах.

Зламані облікові записи хакери використовували нібито від імені пересічних людей для поширення дезінформації про суспільно-політичну ситуацію в Україні та ЄС.

Під час обшуків у будинках фігурантів правоохоронці вилучили жорсткі диски з персональними даними громадян, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки та флешки із доказами незаконної діяльності.

Організатору незаконної групи повідомили про підозру за статтею 361-2 (“несанкціонований збут чи розповсюдження інформації з обмеженим доступом”) КК України. Продовжуються слідчо-оперативні дії щодо притягнення до відповідальності всіх винних громадян, причетних до злочину.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі