“Білий янгол” Павло Дяченко: як поліцейські рятують людей з-під завалів та вивозять з зони активних бойових дій (Відео)

Поліцейський Павло Дяченко з Бахмутського районного відділу поліції став справжнім героєм, рятуючи людей та допомагаючи їм вибратися з-під завалів у зоні активних бойових дій. Він працював разом з екіпажами “Білих янголів” та брав участь в евакуаційних операціях.

“Спочатку працював як пресофіцер, висвітлював всі ці події. Потім так співпало, що я майже постійно контактував з поліцейськими-парамедиками і вже на кожному виклику, на кожному виїзді був із ними. І ось так ми і сформувалися як команда екіпажу «Білий янгол». Нас четверо: Руслан Чередниченко, Антон Пронь, Віталій Букарєв і я. Працюємо в команді”, — розповідає Павло.

Поліцейські вивозили людей з палаючих районів Бахмута та надавали допомогу тим, хто залишився в небезпечних зонах. Вони стикалися з постійними обстрілами, проте це не завадило їм рятувати життя людей. Нещодавно вони евакуювали шістьох осіб, на рішення яких вплинули наслідки вибуху, які вони побачили на власні очі: будівля, що знаходилася поряд з їх домівкою зазнала значних руйнувань та обвалилася, “склавшись” майже до фундаменту. Ця ситуація змусила їх прийняти рішення та звернутися про допомогу.

Харківська поліція розшукує зловмисника

Попри постійну небезпеку “Білі янголи” працюють в режимі 24/7. Так їм вдалося вивезти із зони активних бойових дій 120 людей, з яких — 40 дітей. З-під завалів врятували 25 громадян та надали першу медичну допомогу 150 мешканцям..

«Страх, звісно, є, ми всі люди, і хочемо жити. Але є ще розуміння – ти потрібний, тобі потрібно врятувати, потрібно допомогти. Ти спочатку це робиш, а потім вже усвідомлюєш, де були, що робили. Ми потім уже, коли аналізуємо з командою, що і як проходило, то усвідомлюємо: ого, а можна ж було і не повернутися», — каже Павло.

Комментарии