Двох чоловіків з Харківської і Донецької областей затримали за передачу росіянам координат HIMARS

СБУ затримала ще двох учасників розгалуженої агентурної мережі фсб, які намагались виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS у прифронтових районах Донецької області та передати відповідні координати агресору.

П’ятьох їхніх спільників було затримано у грудні 2022 та на початку весни поточного року. Цього разу піймали агентів, які збирали розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Краматорського району.

В якому інтернет-магазині можна замовити якісні товари для краси та здоров’я?

Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисників затримали під час виконання ними ворожого завдання. Вони виявилися мешканцями Донецької та Харківської областей. Встановлено, що російська спецслужба дистанційно завербувала чоловіків на початку повномасштабного вторгнення. Комунікацію з окупантами вони підтримували через свого родича, що проживає у Москві та перебуває «на зв’язку» з кадровими співробітниками фсб.

При обшуках вдома у підозрюваних виявили мобільні телефони та інші речові докази незаконної діяльності. Обом фігурантам оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

У соцмережах повідомили, що затримали мешканеця Краматорська Андрія Б. 1975 р. н. та мешканеця Краснограда Харківської області Володимира Г. 1983 р. н.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии