ДБР арештувало головний офіс медичної лабораторії “Сінево” в Києві

Внаслідок накладеного Держбюро розслідувань на будівлю головного офісу і центральної лабораторії “Сінево” у столиці, невдовзі компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій в Україні. Про це сьогодні повідомили у компанії.

“В результаті протиправних дій ДБР, бюджет воюючої країни втратить сотні мільйонів гривень податків і зборів (за 2023 рік ми сплатили більше 310 млн грн), більше ніж 2300 співробітників компанії стануть безробітними, а інвестиційному іміджу України буде нанесена непоправна шкода”, – заявили у “Сінево”.

Компанія закликала ДБР та органи влади до якнайшвидшого вирішення питання у правовому полі та скасування незаконного арешту будівлі лабораторії.

У ДБР прокоментували, що ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з Міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства. Під час розслідування досліджувалась законність перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора було накладено арешт на ці приміщення.

У ДБР підкреслили, що жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності не проводилось і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає й сьогодні.

Вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии