Демонтаж пам’ятника Катерині ІІ: Зеленський перенаправив петицію до Одеської міськради

Голова держави відреагував на петицію, в якій пропонується знести пам’ятник російській імператриці в Одесі. Звернення набрало більш ніж 26 тисяч голосів. Відповідь президента була опублікована 1 серпня.

Зеленський відповів на петицію про роздачу повісток на вулицях та АЗС

Авторка петиції нагадала, що Катерина ІІ знищила Запорізьку Січ та затвердила на українських землях кріпацтво. Тому, на думку Стефанії Цегельник, пам’ятнику тирану “місце на звалище”.

Володимир Зеленський у своїй відповіді на петицію повідомив, що монумент встановлено у 2007 році за рішенням Одеської міськради. За чинним законодавством у цьому випадку рішення щодо демонтажу має приймати місцева влада.

“З огляду на викладене та з урахуванням норм Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” електронну петицію надіслано до Одеської міської ради з проханням розглянути відповідно до компетенції”, – говориться у відповіді президента.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии