Десятки втікаючих “вагнерівців” були знищені силами ЗСУ в Бахмуті – Череватий

Збройні сили України не дають озброєним бандам найманців “Вагнеру” покинути Бахмут; хоча за останню добу не було зіткнень на цьому напрямку, від обстрілів ЗСУ пригожинські бандити втратили щонайменше 80 голів ліквідованими.

Про це розповів спікер Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, останніми днями кількість боїв на Бахмутському напрямку суттєво зменшилася – по два-три бойові зіткнення на добу.

“Ахмат” замінив “Шторм-Z” під Мар’їнкою: добре озброєні та з технікою, – ЗСУ

“Ворог продовжує ротаційні заходи, відводячи угруповання “Вагнера”, замінюючи його підрозділами повітрянодесантних військ, мотострілецькими. Саме це відведення пригнічує тих, хто заходить на їхнє місце. Тому що вони самі по собі теж багато брали участь у боях, це другий-третій вхідний склад, плюс вони бачать, в якому стані виходять злочинці з “Вагнера”, плюс у дорогу ми їм насипаємо щедро” – розповів Череватий.

Спікер відзначив, що тільки за останню добу було знищено щонайменше 80 окупантів, 119 поранено, втрати ворога у техніці склали одну БМП, одну зенітку, два автомобілі та п’ять польових складів боєприпасів. А тим часом росіяни вводять у Бахмут кращі підрозділи, тому що не можуть тепер дозволити собі втратити це місто-руїну.

“Таку ганьбу отримавши, що до кінця не змогли взяти протягом десяти місяців районний центр, а зараз ще й не втримати, вони розуміють, що це надто великі, крім військових, ще й репутаційні втрати” – додав Череватий.

Комментарии