Директорка “роспошти” Ізюма під вартою: стала агенткою Кремля і розносила “Комсомольску правду”

Служба безпеки України затримала колаборантку – так звану директорку «російської пошти» Ізюма, яка співпрацювала з терористами та поширювала російську пресу на тимчасово окупованих теренах Харківщини.

Про це повідомляє речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

43-річну колаборантку затримали під час стабілізаційних заходів. Нею виявилася працівниця одного з відділень Укрпошти в Ізюмі, яка після захоплення міста підтримала рашистів та добровільно погодилася на них працювати. За це її винагородили “посадою” голові місцевого відділення “пошти росії”.

Точно в ціль: в СБУ показали, як дронами розносять рашистську техніку на фронті

На “посаді” колаборантка поширювала російську пропаганду, зокрема газети “Комсомольская правда” та “Харьков Z”.

Після звільнення міста поплічниця терористів змінила номер мобільного, адресу проживання та намагалася уникнути покарання, але співробітники СБУ викрили її та затримали.

“Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми” – сказано у повідомленні.

Комментарии