Дніпровські шахраї ошукали волонтерів та військових на 1,2 млн грн (Фото, Відео)

У Дніпрі поліція викрила групу шахраїв, які ошукали волонтерів та військових на 1,2 млн грн.

Зловмисники розміщували оголошення в інтернеті про продаж автомобілів, ввезених в Україну з-за кордону. Вони пропонували привабливі ціни та гарантували розмитнення та реєстрацію автомобіля на ім’я покупця.

У разі досягнення згоди громадянам пропонувалося зробити передплату на картковий рахунок у розмірі від 300 до 1000 доларів. Після цього покупцям надсилалися відео щодо стану авто та фото підроблених документів.

Як тільки-но учасники групи отримували решту суми, вони блокували потерпілих та змінювали телефонні номери. Відтак громадяни позбувалися власних грошей та не отримували автомобілі, які б мали віддати військовим для виконання ними бойових завдань.

Шахрай з Харкова ошукав понад 20 осіб під виглядом працевлаштування в ЄС

Правоохоронці вилучили у шахраїв автомобілі, зброю, майже чотири десятки банківських карток, мобільні телефони та сім-картки, комп’ютерну техніку тощо. Вартість вилученого становить майже 800 тис. грн.

За шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому, загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п’яти років.

Комментарии