Ексспівробітника Кримського управління СБУ судитимуть за державну зраду (Відео)

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань передали до суду матеріали справи щодо Олега Кулініча, колишнього керівника Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим, якого обвинувачують у державній зраді та інших злочинах, які, за версією слідства, він вчинив на користь рф.

Він обвинувачується за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • Частина 1 статті 111 (державна зрада);
  • Частина 3 статті 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • Частина 5 статті 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби);
  • Частина 4 статті 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем);
  • Частина 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Кулініч був затриманий СБУ та Державним бюро розслідувань у липні 2022 року, і з того часу перебуває під вартою.

Голова СБУ Василь Малюк особисто керував операцією з розробки та затримання Кулініча. Він заявив, що вдалося зібрати значну кількість доказів, які дозволять суду винести справедливий вирок.

Послушника Почаївської лаври засуджено до 5 років за колабораціонізм (Фото)

За даними слідства, Кулініч співпрацював з федеральною службою безпеки росії (ФСБ) та мав оперативний псевдонім “Котигорошко”. Його діяльність курував “політичний офіс” в москві, організований за дорученням російських спецслужб.

За версією слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення російської федерації, Кулініч займався шпигунством на користь країни-агресора, розміщував “своїх людей” у правоохоронних органах України та закликав громадян до державної зради.

Фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ спільно з Державним бюро розслідувань за керівництва Офісу Генерального прокурора.

Комментарии