Голову Тернопільскої облради та двох заступників голови ВЦА викрили на вимаганні хабаря у бізнесмена-волонтера

НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди. 

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради. Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році. Сума неправомірної вигоди становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості за виконані роботи. Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар.

Вимагав хабарі з експортерів зерна: затримали одного з керівників Держпродспоживслужби в Харківській області

Посадовців затримали «на гарячому» після передачі третього траншу хабаря у розмірі понад 600 тис. грн. Вирішується питання про оголошення підозри. Попередня кваліфікація – ч. 4 ст. 368 КК України (підкуп особи, які надає публічні послуги).

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою бізнесмена, у якого затримані вимагали кошти.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии