Інформатор, що надавав російським ударним дронам локації ЗСУ, засуджений до 14 років тюремного ув’язнення (Фото)

За даними Служби безпеки України, інформатор військової розвідки рф, який передавав локації Сил оборони у прифронтових районах Донеччини, був засуджений до 14 років позбавлення волі.

Особливу увагу він звертав на місця тимчасового базування та руху українських захисників в районах Лимана, Слов’янська та Миколаївки. Також його цікавили маршрути руху ЗСУ через річку Сіверський Донець у напрямку східного фронту.

Отримана розвідінформація була використана окупантами для планування повітряних атак на українські війська з застосуванням ворожої авіації, ракетних комплексів та ударних дронів.

СБУ затримала харків’янина, який збирав координати для нових ударів росіян

Зловмисника було затримано співробітниками СБУ під час контрдиверсійних заходів у травні цього року на території регіону.

Суд, на підставі зібраних Службою безпеки доказів, засудив російського інформатора за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання допомоги збройним формуванням держави-агресора в проведенні бойових дій проти Збройних Сил України) до 14 років тюремного ув’язнення.

Розслідування цього випадку проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Комментарии