Колишнього українського політика і телеведучого судитимуть за поширення пропаганди РФ

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно адвоката, колишнього політика, громадського діяча і телеведучого забороненого в Україні телеканалу. Громадянину інкримінують два злочини: здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (ч. 6 ст. 111-1) та виготовлення і поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році ( ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, у своїх інтерв’ю чоловік умисно та цілеспрямовано поширював російські наративи про те, що європейські союзники України насправді використовують українців для зведення рахунків з рф та мають наміри захопити та поділити між собою землі західної України.

Колишній телеведучій Діані Панченко оголосили підозру у державній зраді

На власному ютуб-каналі фігурант також розміщував маніпулятивну, викривлену інформацію щодо подій та історичних фактів, які стосуються України, просуває тезиси російської пропаганди про спільну історію та героїв. Вину за війну в Україні обвинувачений цілком перекладає на США та чинну владу, заперечуючи та виправдовуючи збройну агресію рф.

Санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком до 15 років.

Мова йде про колишнього ведучого телеканалів NewsOne і КРТ Максима Гольдарба.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии