На Херсонщині тривають заходи з подолання наслідків підриву Каховської ГЕС (Фото)

З метою подолання наслідків підриву російськими терористами Каховської ГЕС вже залучено 787 поліцейських. Проводиться посилене патрулювання прибережних та затоплених територій, а також надається допомога громадянам та проводиться евакуація людей.

Про це повідомляє пресслужба Поліції Херсонської області у Telegram.

Наразі вдалося евакуювати 2757 осіб. Загалом підтоплено 31 населений пункт правобережної Херсонщини. З сіл Ольгівка, Миколаївка, Львово та Бургунка Тягинської територіальної громади вода поступово відступає.

З 13 червня в’їзд до мікрорайону Корабел у Херсоні буде заборонений. Протягом наступного тижня мешканці острова матимуть можливість пересуватися з 12:00 до 15:00. В цей час будуть проводитися розмінування, слідчі дії та роботи комунальних служб.

Харківські волонтери врятували двох собак, які 4 доби виживали на плоту в Херсоні

Ігор Клименко, Міністр внутрішніх справ України та керівник робіт із ліквідації наслідків підриву ГЕС, під час засідання Штабу проінформував про те, що ліквідаційні та стабілізаційні заходи триватимуть протягом тижня в херсонському мікрорайоні Острів.

Найближчим часом вулиці мікрорайону будуть перевірені вибухотехніками, а після цього розпочнуться роботи комунальників.

Станом на 13 червня рівень води в мікрорайоні Острів становить 2,91 метра і продовжує підійматися. Відступання води очікується ще кілька днів.

Поки що не надходило повідомлень про спалах інфекційних захворювань у регіоні.

У Нововоронцовській громаді енергетики вранці приєднали свердловину до живлення, що забезпечить мешканців водою.

Міністр внутрішніх справ доручив посадовим особам обласних військових адміністрацій невдовзі відвідати постраждалі громади з робочими візитами, щоб зафіксувати наявні проблеми.

Комментарии