На Полтавщині керівник військомату вимагав хабарі за бронювання від призову

Очільник одного з районних військоматів у Полтавській області систематично вимагав гроші від керівників підприємств, зокрема, місцевих агрокомпаній. За хабарі він обіцяв забронювати від призову їхніх підлеглих як працівників критичної інфраструктури. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Полтавській області.

Як встановило слідство, фігурант розпочав протиправну діяльність майже одразу після призначення на посаду у вересні минулого року. Він направляв керівникам підприємств розпорядження про виклик їх співробітників до військомату і згодом пропонував «вирішити питання» щодо відтермінування мобілізації військовозобов’язаних за грошову винагороду. Правоохоронці задокументували факт вимагання зловмисником пального еквівалентом майже 4 тис. доларів в обмін на відтермінування мобілізації 15 співробітників.

У Харкові судитимуть посередницю, яка передавала хабарі від ухилянтів військкому та членам ВЛК

Під час обшуку, проведеного за місцем служби фігуранта, правоохоронці вилучили засоби зв’язку та докумени, які підтверджують його причетність до протиправної діяльності.

Керівнику райвійськомату оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального уодексу України: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Йому загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии