Нарколабораторія в Києві: поліція вилучила 3 кілограми солей Альфа-PVP та 2 кілограми амфетаміну (Фото, Відео)

Поліція Києва викрила та знешкодила масштабний наркобізнес, який діяв у столиці та Київській області. Зловмисники виготовляли та збували солі Альфа-PVP та амфетамін оптовими партіями, а їхній щомісячний прибуток становив понад 5 мільйонів гривень.

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю столичного главку Олександра Дибова, під час документування злочинної діяльності телеграм-каналу зі збуту наркотиків поліцейські встановили зловмисників, які організували на території Вишгородського району нарколабораторію та склад для зберігання виготовленої продукції.

За даними слідства, схему організував уродженець Чернігівщини, який залучив до виготовлення лаборанта та фінансував бізнес. Порушники оптом збували наркотики шляхом закладок та поштовими відправленнями.

52-річного мешканця міста Барвінкове затримали за зберігання наркотиків та боєприпасів (Фото)

Коли спільники зрозуміли, що їх діяльність викрито, вони підпалили будинок з нарколабораторією, особистими речами та автомобілем, аби приховати сліди злочину. Пожежу швидко ліквідували вогнеборці, на щастя, ніхто не постраждав.

Внаслідок підпалу фігурантам не вдалось знищити наркотики та прекурсори. Під час проведення обшуку правоохоронці виявили та вилучили близько 3 кілограмів солей Альфа-PVP, близько 2 кілограмів амфетаміну, понад 100 літрів прекурсорів, різні місткості, лабораторний та хімічний посуд. З вилучених засобів зловмисники могли виготовити ще близько 50 кілограмів психотропної речовини.

Правоохоронці встановили, що загальна вартість вилучених засобів за цінами «чорного» ринку складає 3 мільйони гривень.

Під Харковом чоловік облаштував нарколабораторію в арендованому будинку (Фото)

Двох спільників, 1980 та 1984 років народження, слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури фігурантам повідомлено про підозру за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України.

«Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12-ти років із конфіскацією майна», — додав Олександр Дибов.

Нині поліцейські встановлюють канал постачання прекурсорів. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в умисному підпалі майна.

Досудове розслідування триває.

Комментарии