Необмежена кількість спроб: зміни в правилах складання іспитів для водіїв

Міністерство внутрішніх справ України прийняло рішення скасувати обмеження, пов’язані із кількістю спроб складання практичних та теоретичних іспитів для отримання водійського посвідчення.

Згідно з новими правилами, кандидати тепер матимуть необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту, а також необмежену кількість спроб упродовж двох років для практичного іспиту після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку.

На Харківщині розробляють проєкти з ремонту 8 мостів (Фото)

Згідно з оновленими правилами, мінімальний інтервал між спробами складання теоретичного або практичного іспиту становитиме 10 календарних днів. Успішно складений теоретичний іспит буде дійсним протягом одного року, а практичний іспит — протягом двох років.

Також було оновлено екзаменаційний лист практичного іспиту, що тепер чітко визначає типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення. Це сприятиме більш об’єктивному та прозорому процесу оцінки здібностей водіїв і підвищенню рівня безпеки на дорогах.

Комментарии